• slide 1
false
10
10
fade
8
1

DE STROOM

 

Hoe kwam ik ooit aan het idee

Dat ik niet zelf mijn vlucht bepaal

Vanaf de bron van mijn bestaan

Voert mijn stroom me mee

Verlangen geeft de richting aan

 

En eenmaal water in de zee

Zal ik zien dat mijn rivier

Door dat zwervende gevoel hier

Juist deze weg moest gaan

 

Bram Vermeulen

1946 - 2004

Stroom is Noloc geregistreerd en CMI-B gecertificeerd

Ervaringen van cliënten

 

"Na een relatief lang ouderschapsverlof liep ik vast in mijn werk als groesleerkracht in het basisonderwijs. Het voelde alsof ik het lesgeven en voor de groep staan was ‘verleerd’ en vrij snel, misschien wel te snel, heb ik de stap genomen om als  onderwijsassistent aan de slag gegaan. Dit was voor mij een moeilijk proces; ik zat niet lekker in mijn vel en ik had werk dat mij te weinig voldoening gaf.
Mijn werkgever bood me aan om een loopbaantraject te volgen en te onderzoeken wat ik met mijn HBO-achtergrond allemaal (nog meer) zou kunnen doen, en zo kwam ik bij Yvonne terecht. Ik hou van zelf onderzoeken (en niet van tests) en daarom sprak Yvonne’s werkwijze mij aan!
In het begin vond ik het emotioneel om terug te kijken op mijn verleden en loopbaan, maar deze werkvormen hebben me wel gebracht waar ik nu ben en wil zijn: ik kreeg een duidelijk beeld van wat ik wil en niet wil. Mijn hart ligt bij het onderwijs en bij remedial teaching.
Yvonne vraagt door en biedt een luisterend oor. Ik vond het fijn om met Yvonne samen te werken, te leren en te relativeren. Ik ben door dit alles veranderd, durf meer, durf feedback te geven en heb ook handvatten gekregen om constructief met mijn collega’s in gesprek te gaan.
Ik ben sterker geworden en heb verborgen talenten ontwikkeld!"
Leerkracht/onderwijsassistent basisonderwijs

 

"Ik had net met mijn vorige werkgever gebroken en zat met vragen en twijfels over hoe nu verder. De reden voor mij om een coach te zoeken. Yvonne, zo merkte ik al in ons eerste gesprek, is iemand met oprechte interesse voor de mens achter de persoon. Dit geeft vertrouwen, waardoor je eigen twijfels en onzekerheid met haar durft te delen. Yvonne is altijd open en eerlijk. Dit kan confronterend zijn maar ik heb het bij haar nooit als lastig of vervelend ervaren, vooral omdat ze het op een zeer empathische  en onbevooroordeelde manier brengt. Ik voelde mij altijd gelijkwaardig, en zo zijn we ook samen op onderzoek gegaan. Ondanks dat ik wel door werkgevers werd uitgenodigd had dit mij nog geen nieuwe baan opgeleverd. Was dit botte pech of deed ik toch iets niet goed?

Samen met een fantastische collega van Yvonne hebben we door middel van een rollenspel gekeken wat ik nog zou kunnen verbeteren in mijn presentatie. Daar was ik toch wat onzeker over geworden. Wat bleek, ik deed het helemaal niet slecht. Het leverde mij wel extra vertrouwen en goede tips op waardoor ik kort daarna een prachtige nieuwe baan heb gevonden."
Winfried, Senior Scientist
 

"Afgelopen najaar dreigde ik te bezwijken onder de druk van mijn werk. Dat was ook het moment dat ik van personeelszaken het aanbod van coaching kreeg. Mijn eerste reactie was dat coaching mij niet de oplossing leek van mijn probleem. Maar omdat ik zelf niets beters wist en er echt iets moest gebeuren ben ik er toch aan begonnen. Achteraf gezien ben ik hier erg blij mee. Yvonne is een humoristische, intelligente vakvrouw. Fijn om mee te werken en om samen met haar naar de werkproblemen te kijken. Door de gesprekken en de opdrachten zag ik al snel verandering. Niet direct aan de situatie want die bleef lastig maar wel in hoe ik ermee omging. Dat gaf na een paar weken al enorm veel verlichting. Niet eerder heb ik zo compleet naar mezelf en het leven dat ik leid gekeken. Heel bijzonder en ik kan het iedereen aanraden."
Medewerker ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

 

"Ik kwam bij Yvonne – nadat ik was vastgelopen in mijn functie als Teamleider - met de gedachte dat ik het loopbaantraject wel even in een korter tijdsbestek zou doen, want ik moest zo snel mogelijk een andere baan. Ik hoor mezelf nog zeggen; ‘kunnen we niet een paar afspraken samenvoegen, zodat we de looptijd wat inkorten? ‘ Ik had haast, maar haastige spoed is zelden goed. De reactie van Yvonne was; ‘als jij inschat dat jij er sneller doorheen kunt dan doen we dat, maar laten we eerst maar eens beginnen en kijken hoe het loopt’. Dat is de kracht van Yvonne niet volgens een vaste structuur, maar bijsturen en iedere keer kijken, wat is de behoefte, welk tempo past, waar moeten we verder op inzoomen en waar kunnen we korter bij stilstaan.
Niets moet. Dat was zo’n eyeopener voor mij. Ik moest van alles van mezelf maar wat wilde ik nu echt? Dat werd mijn grootste uitdaging in het traject. Yvonne gaf me het inzicht milder te zijn voor mezelf en te gaan voor wat ik wil en niet te doen wat ik van mezelf moet of wat er van me verwacht wordt. ‘Zie jouw loopbaan als één grote detachering’ gaf Yvonne mij mee, nadat ik tijdelijk gedetacheerd werd in een andere functie binnen de bank. Dat heeft mij enorm geholpen om mezelf toe te staan fouten te maken en daardoor te leren en te ontwikkelen. Als je niets moet en loslaat kan opeens alles. Yvonne heeft me op het juiste moment losgelaten en het voelt heerlijk, alles is mogelijk en ik ga voor een baan alleen als ik het echt wil!" (nieuwe baan 2 maanden na afronden traject)

Teamleider, Rabobank          

                                                                                                                                                  Lees meer ►

 

 

“De loopbaanbegeleiding met Yvonne is een mooie investering in mijzelf geweest. Mede door haar visie, vraagstelling en opdrachten die soms erg confronterend waren, heb ik beter inzicht gekregen in mijzelf, situaties leren herkennen en daarop kunnen anticiperen. Door direct actief aan de slag te gaan, heb ik al binnen de duur van het traject een nieuwe, en totaal andere uitdaging gevonden!”

 

            Ineke Sars-van Riemsdijk, Office Manager bij K.K. Brandertechniek BV