• slide 1
false
10
10
fade
8
1

DE STROOM

 

Hoe kwam ik ooit aan het idee

Dat ik niet zelf mijn vlucht bepaal

Vanaf de bron van mijn bestaan

Voert mijn stroom me mee

Verlangen geeft de richting aan

 

En eenmaal water in de zee

Zal ik zien dat mijn rivier

Door dat zwervende gevoel hier

Juist deze weg moest gaan

 

Bram Vermeulen

1946 - 2004

Stroom is Noloc geregistreerd en CMI-B gecertificeerd

Ervaringen van cliënten

"Na het beëindigen van mijn loopbaan als leerkracht in het speciaal basisonderwijs ben ik op zoek gegaan naar een loopbaancoach. In die periode was ik kwetsbaar, opgebrand en had ik het gevoel enorm gefaald te hebben. Ik heb voor Yvonne gekozen omdat ze zich onderscheidde van alle anderen die ik tegenkwam: zij had als enige een visie van waaruit ze uit werkt. Samengevat: terugkijken (op je loopbaan en leven) om vooruit te komen, waardoor mijn energie weer is gaan stromen.
Tijdens het traject bij Yvonne ben ik in gaan zien dat het werk op school niet meer bij mij paste door een aantal factoren. Ik heb mijn zelfvertrouwen en energie teruggekregen. Ik heb de begeleiding bijzonder gewaardeerd.
Yvonne is heel empatisch, stemt het tempo op mijn behoefte af. Ze heeft mij niet in een bepaalde richting geduwd of gestuurd. Yvonne heeft echt gekeken wat voor mij het beste vervolg zou zijn.
Het heeft geresulteerd in het verkrijgen van een baan als onderwijsassistent voor meervoudig beperkte kinderen. Iets waar ik als 60jarige heel trots op ben."
Janneke Hoogteijling, Onderwijsassistent Visio, Grave

 

"Ik had net met mijn vorige werkgever gebroken en zat met vragen en twijfels over hoe nu verder. De reden voor mij om een coach te zoeken. Yvonne, zo merkte ik al in ons eerste gesprek, is iemand met oprechte interesse voor de mens achter de persoon. Dit geeft vertrouwen, waardoor je eigen twijfels en onzekerheid met haar durft te delen. Yvonne is altijd open en eerlijk. Dit kan confronterend zijn maar ik heb het bij haar nooit als lastig of vervelend ervaren, vooral omdat ze het op een zeer empathische  en onbevooroordeelde manier brengt. Ik voelde mij altijd gelijkwaardig, en zo zijn we ook samen op onderzoek gegaan. Ondanks dat ik wel door werkgevers werd uitgenodigd had dit mij nog geen nieuwe baan opgeleverd. Was dit botte pech of deed ik toch iets niet goed?

Samen met een fantastische collega van Yvonne hebben we door middel van een rollenspel gekeken wat ik nog zou kunnen verbeteren in mijn presentatie. Daar was ik toch wat onzeker over geworden. Wat bleek, ik deed het helemaal niet slecht. Het leverde mij wel extra vertrouwen en goede tips op waardoor ik kort daarna een prachtige nieuwe baan heb gevonden."
Winfried, Senior Scientist
 

"Afgelopen najaar dreigde ik te bezwijken onder de druk van mijn werk. Dat was ook het moment dat ik van personeelszaken het aanbod van coaching kreeg. Mijn eerste reactie was dat coaching mij niet de oplossing leek van mijn probleem. Maar omdat ik zelf niets beters wist en er echt iets moest gebeuren ben ik er toch aan begonnen. Achteraf gezien ben ik hier erg blij mee. Yvonne is een humoristische, intelligente vakvrouw. Fijn om mee te werken en om samen met haar naar de werkproblemen te kijken. Door de gesprekken en de opdrachten zag ik al snel verandering. Niet direct aan de situatie want die bleef lastig maar wel in hoe ik ermee omging. Dat gaf na een paar weken al enorm veel verlichting. Niet eerder heb ik zo compleet naar mezelf en het leven dat ik leid gekeken. Heel bijzonder en ik kan het iedereen aanraden."
Medewerker ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

 

"Ik kwam bij Yvonne – nadat ik was vastgelopen in mijn functie als Teamleider - met de gedachte dat ik het loopbaantraject wel even in een korter tijdsbestek zou doen, want ik moest zo snel mogelijk een andere baan. Ik hoor mezelf nog zeggen; ‘kunnen we niet een paar afspraken samenvoegen, zodat we de looptijd wat inkorten? ‘ Ik had haast, maar haastige spoed is zelden goed. De reactie van Yvonne was; ‘als jij inschat dat jij er sneller doorheen kunt dan doen we dat, maar laten we eerst maar eens beginnen en kijken hoe het loopt’. Dat is de kracht van Yvonne niet volgens een vaste structuur, maar bijsturen en iedere keer kijken, wat is de behoefte, welk tempo past, waar moeten we verder op inzoomen en waar kunnen we korter bij stilstaan.
Niets moet. Dat was zo’n eyeopener voor mij. Ik moest van alles van mezelf maar wat wilde ik nu echt? Dat werd mijn grootste uitdaging in het traject. Yvonne gaf me het inzicht milder te zijn voor mezelf en te gaan voor wat ik wil en niet te doen wat ik van mezelf moet of wat er van me verwacht wordt. ‘Zie jouw loopbaan als één grote detachering’ gaf Yvonne mij mee, nadat ik tijdelijk gedetacheerd werd in een andere functie binnen de bank. Dat heeft mij enorm geholpen om mezelf toe te staan fouten te maken en daardoor te leren en te ontwikkelen. Als je niets moet en loslaat kan opeens alles. Yvonne heeft me op het juiste moment losgelaten en het voelt heerlijk, alles is mogelijk en ik ga voor een baan alleen als ik het echt wil!" (nieuwe baan 2 maanden na afronden traject)

Teamleider, Rabobank          

 

 

                                                                                                                                                  Lees meer ►

 

 

“De loopbaanbegeleiding met Yvonne is een mooie investering in mijzelf geweest. Mede door haar visie, vraagstelling en opdrachten die soms erg confronterend waren, heb ik beter inzicht gekregen in mijzelf, situaties leren herkennen en daarop kunnen anticiperen. Door direct actief aan de slag te gaan, heb ik al binnen de duur van het traject een nieuwe, en totaal andere uitdaging gevonden!”

 

            Ineke Sars-van Riemsdijk, Office Manager bij K.K. Brandertechniek BV