• slide 1
false
10
10
fade
8
1

DE STROOM

 

Hoe kwam ik ooit aan het idee

Dat ik niet zelf mijn vlucht bepaal

Vanaf de bron van mijn bestaan

Voert mijn stroom me mee

Verlangen geeft de richting aan

 

En eenmaal water in de zee

Zal ik zien dat mijn rivier

Door dat zwervende gevoel hier

Juist deze weg moest gaan

 

Bram Vermeulen

1946 - 2004

Ervaringen van cliënten

 

 

"Ik kwam bij Yvonne terecht nadat ik te horen had gekregen dat mijn 2de tijdelijke contract niet omgezet werd in een vast contract i.v.m. de krimp van de organisatie. Aangezien ik dit jaar ook 40 word wilde ik een moment van bezinning inlassen en ben ik op zoek gegaan naar iemand die mij daarbij kon begeleiden. Yvonne heeft in alle opzichten mijn verwachtingen (die al best hoog waren) overtroffen. Ik gun iedereen “een Yvonne”. Het zijn lessen voor het leven die ik bij haar heb mogen leren. Eerst terugkijken, en dat was soms best moeilijk, maar zo nodig om daarna weer vooruit te kunnen kijken. Die aanpak is echt de kracht van Yvonne. Daarnaast schakelt Yvonne moeiteloos tussen loopbaanbegeleiding en coaching. Yvonne is een zeer ervaren en betrokken professional maar bovenal een heel warm en eerlijk persoon. Samengevat kan ik het traject bij Yvonne het beste samenvatten met een citaat van Loesje “Misschien moet je jezelf eerst tegenkomen voordat je jezelf kan zijn”. Yvonne zorgt ervoor dat er eerst een stuk bewustwording wordt gecreëerd zodat ik daarna op zoek kon gaan naar werk dat ik leuk vind, in een omgeving die bij mij past. Die baan vond ik al heel snel. Dat ik het traject bij Yvonne af mocht sluiten op de dag dat ik ook “ja” heb gezegd tegen een nieuwe baan was de kers op de taart."

Suzanne, Business Controller

 

"Na het beëindigen van mijn loopbaan als leerkracht in het speciaal basisonderwijs ben ik op zoek gegaan naar een loopbaancoach. In die periode was ik kwetsbaar, opgebrand en had ik het gevoel enorm gefaald te hebben. Ik heb voor Yvonne gekozen omdat ze zich onderscheidde van alle anderen die ik tegenkwam: zij had als enige een visie van waaruit ze uit werkt. Samengevat: terugkijken (op je loopbaan en leven) om vooruit te komen, waardoor mijn energie weer is gaan stromen.
Tijdens het traject bij Yvonne ben ik in gaan zien dat het werk op school niet meer bij mij paste door een aantal factoren. Ik heb mijn zelfvertrouwen en energie teruggekregen. Ik heb de begeleiding bijzonder gewaardeerd.
Yvonne is heel empatisch, stemt het tempo op mijn behoefte af. Ze heeft mij niet in een bepaalde richting geduwd of gestuurd. Yvonne heeft echt gekeken wat voor mij het beste vervolg zou zijn.
Het heeft geresulteerd in het verkrijgen van een baan als onderwijsassistent voor meervoudig beperkte kinderen. Iets waar ik als 60jarige heel trots op ben."
Janneke Hoogteijling, Onderwijsassistent Visio, Grave

 

"Ik had net met mijn vorige werkgever gebroken en zat met vragen en twijfels over hoe nu verder. De reden voor mij om een coach te zoeken. Yvonne, zo merkte ik al in ons eerste gesprek, is iemand met oprechte interesse voor de mens achter de persoon. Dit geeft vertrouwen, waardoor je eigen twijfels en onzekerheid met haar durft te delen. Yvonne is altijd open en eerlijk. Dit kan confronterend zijn maar ik heb het bij haar nooit als lastig of vervelend ervaren, vooral omdat ze het op een zeer empathische  en onbevooroordeelde manier brengt. Ik voelde mij altijd gelijkwaardig, en zo zijn we ook samen op onderzoek gegaan. Ondanks dat ik wel door werkgevers werd uitgenodigd had dit mij nog geen nieuwe baan opgeleverd. Was dit botte pech of deed ik toch iets niet goed?

Samen met een fantastische collega van Yvonne hebben we door middel van een rollenspel gekeken wat ik nog zou kunnen verbeteren in mijn presentatie. Daar was ik toch wat onzeker over geworden. Wat bleek, ik deed het helemaal niet slecht. Het leverde mij wel extra vertrouwen en goede tips op waardoor ik kort daarna een prachtige nieuwe baan heb gevonden."
Winfried, Senior Scientist
 

"Afgelopen najaar dreigde ik te bezwijken onder de druk van mijn werk. Dat was ook het moment dat ik van personeelszaken het aanbod van coaching kreeg. Mijn eerste reactie was dat coaching mij niet de oplossing leek van mijn probleem. Maar omdat ik zelf niets beters wist en er echt iets moest gebeuren ben ik er toch aan begonnen. Achteraf gezien ben ik hier erg blij mee. Yvonne is een humoristische, intelligente vakvrouw. Fijn om mee te werken en om samen met haar naar de werkproblemen te kijken. Door de gesprekken en de opdrachten zag ik al snel verandering. Niet direct aan de situatie want die bleef lastig maar wel in hoe ik ermee omging. Dat gaf na een paar weken al enorm veel verlichting. Niet eerder heb ik zo compleet naar mezelf en het leven dat ik leid gekeken. Heel bijzonder en ik kan het iedereen aanraden."
Medewerker ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten


     

 

 

                                                                                                                                                  Lees meer ►

 

 

“De loopbaanbegeleiding met Yvonne is een mooie investering in mijzelf geweest. Mede door haar visie, vraagstelling en opdrachten die soms erg confronterend waren, heb ik beter inzicht gekregen in mijzelf, situaties leren herkennen en daarop kunnen anticiperen. Door direct actief aan de slag te gaan, heb ik al binnen de duur van het traject een nieuwe, en totaal andere uitdaging gevonden!”

 

            Ineke Sars-van Riemsdijk, Office Manager bij K.K. Brandertechniek BV